Chickies

Te lang, geen tijd? Long story short: Chickies, Cliffs, Trips, Sea Lions, Isabela, Camera.


Chickies In mei leggen alle vogels een ei. En zelfs hier aan de andere kant van de wereld, op de evenaar, geldt dit principe nog steeds. Sommige vogels hebben wat eerder eieren gelegd en er vliegen al heel wat jonge vogeltjes rond, soms halen we voor het onderzoek de kleine chicks tijdelijk uit het nest. Chicks op handen dragen; chicks voor het oprapen hier; de chicks eten uit m’n handen; toch leuk om dat ooit nog eens te zeggen. Ook zitten er veel vogels op de nesten, en tam als ze hier zijn is het prachtig om op een afstandje te kijken hoe de vogels broeden, partners voedsel brengen, het geflirt als ze terug komen en afwisselen, zoals bij de mooie Red Footed Boobies (I know, lots of joking material here), een soort in de familie van de genten (zoals Jan, van Gent, je kent m wel).


Cliffs Dit is een van de vele mooie soorten die ik op San Cristobal heb mogen zien, tot nu toe mijn favoriete eiland! Het mooie van onderdeel zijn van het Charles Darwin Centre is dat er altijd al mensen zijn geweest en de mooie plekjes kennen, zoals bijvoorbeeld een prachtige klif waar fregatvogels rondvliegen en het eten van de andere vogels stelen (piraterij op Galapagos!), Red-Billed Tropic birds, Swallow-Tailed Gulls, Nazca Boobies, Blue-Footed Boobies, lots!


Trips Ook heb ik voor het eerst wat geld uitgetrokken om wat tripjes te maken. Zo ben ik gaan snorkelen bij León Dormido/Kicker Rock, en waar ik zo enthousiast was over vier zeeschildpadden bij Floreana, heb ik er hier wel 100 gezien op dag, en deze keer overdrijf ik niet eens. Ook een tweetal White-Tipped Reef Sharks en twee Black-Tipped Reef Sharks waren aanwezig en een hoop vissen! De andere trip was naar Punta Pitt, aan de andere kant van San Cristobal, dé plek om eens andere soorten boobies te zien; Red-Footed Boobies. Jonge en oude, grote en kleine, bruine en witte, mooie en minder mooie vogels, maar al bij al een erg mooie soort! (I see what you did there). Ook het landschap was anders, veel lava-as in plaats van lavasteen. Veel brozer en heel andere formaties, maar prachtig!


Sea Lions Al zie ik er tientallen, al dan niet honderden, nog steeds blijft het elke keer genieten. ’s Avonds op het strand in de stad eindeloos zeeleeuwen kijken die daar samen slapen, of zelfs in de speeltuin verblijven. Snorkelend waar de jonge zeeleeuwen speels op je af zwemmen en 10cm ervoor snel een bocht maken (of soms niet eens). Of dat kleine zeeleeuwtje dat toen ik op het strand lag even kwam ruiken aan mn tas, been en voeten, en toen ik goedgekeurd was tegen mijn benen aan kwam liggen.


Isabela Dinsdag ga ik naar Isabela zoals het er nu uit ziet. Plannen veranderen elke dag, maar met gekocht tickets lijkt het een zekerheidje. Daar ga ik werken in de highlands, terug naar de Vermilion Flycatcher, die mooie rood met zwarte vogel. Alleen op Isabela is dat makkelijker en hoef ik niet door lavasteen-velden, braamstruiken en olifantsgras-velden met sinkholes; in Isabela kan ik in mn pyama het veld in, het moeilijkste wat je daar moet doen is een prikkeldraadhekje over. Dat klinkt als een goed vooruitzicht. En dan vlak bij een vulkaan zitten, en die hoogstwaarschijnlijk kunnen beklimmen, dat is een mooi vooruitzicht.


Camera En om af te sluiten met nog beter nieuws: mijn ouders zijn zo lief geweest een cameraatje op te sturen naar Galapagos, en deze kwam uiterst gelegen, de ochtend dat we weg gingen naar San Cristobal (waar we 1,5 dag eerder zouden gaan maar vertraagd waren). Hierdoor kan ik dus toch heerlijk foto’s maken, zoals ik ook uitgebreid gedaan heb van al het hierboven geschrevene. Dus verwacht vooral weer een aantal foto’s de tweede helft van mijn reis!


P1050167 (Large).JPG

P1050497 (Large).JPG


Featured Posts