Changes & Chances

Te lang, geen tijd? Long story short: Eind project, Vogelen, Floreana, Sea turtles, San Cristobal &Isabella.

Eind project Had je net een goed idee uit mijn vorige blog wat ik eigenlijk deed hier, is alles plots veranderd. Toen ik eenmaal weer terug was uit Quito hebben we nog een week of twee aan de Vermilion Flycatcher gewerkt en het veld in geweest. Maar ook een organisatie als het CDF moet vechten voor bestaansrecht op Galapagos en voor donaties. En aangezien het onderzoek geld kost en dat nou net hetgene is wat op raakt, zijn er jaarcontracten niet verlengd en ook zijn er voorlopig even geen nieuwe vrijwilligers voor het project. Dus van de een op andere week veranderde er het een en ander en dat gaf een hoop ruimte voor werk in andere projecten!

Vogelen

Zo ben ik gelijk 5 dagen mee gaan helpen met vogels vangen met mistnetten, uit het net halen, metingen doen, ringen, bloed samples nemen en uiteindelijk weer vrijlaten. Als ik zeg dat ik ga vogelen kun je dus denken aan vissen; al het materiaal opzetten en wachten, eens in de zoveel tijd je materiaal checken, binnenhalen wat je hebt, wegen, meten, foto nemen en terug de natuur in. Wat nou vogelen met verrekijkers. Dit werk is erg leuk en vooral erg leerzaam, waar je aan het begin de vogel amper durft vast te houden, manoeuvreer ik nu steeds makkelijker pootjes, vleugeltjes en kopjes door de netten terwijl ze mij warm houden met hun uitwerpselen.

Floreana

Voor dit onderzoek (vooral onderzoeken of er ziektes zijn onder de vogels) zijn we ook een week naar Floreana geweest, een eiland in het zuiden van Galapagos. Helaas hebben we niet al te veel vogels gevangen, maar wel de daar voorkomende Medium Tree Finch! Daarnaast waren er prachtige uitzichten te zien, zoals je Galapagos in gedachten hebt, met vooral veel heuvels en bossen en weinig huizen en landbouwgrond (Floreana heeft zo’n 150 bewoners). Ook zijn we naar de grotten geweest, welke door piraten en door de familie Wittmer is gebruikt in jaren ’30, een van de eerste families op Floreana (naast de Ritters and de Barones met haar twee mannen). Nu zit er achter deze namen een mysterieus verhaal, welke kort samengevat is dat er een heel aantal doden zijn en er nu nog twijfel is over wat er is gebeurd en wie wie vermoord heeft. De Barones en een man waren weg, vertrokken naar een ander eiland of vermoord? De andere man gaat ervandoor met een boot en beide stranden met een storm op vrijdag de 13de op Santiago en mummificeren door uitdroging door de intense zon. Dr. Ritter, een vegetariër, gaat dood na het eten van kip, terwijl zijn metgezel ook ervan at maar niet eens ziek werd. Er gaan een hoop verhalen rond en er is zelfs een documentaire “The Galapagos Affair: Satan came to Eden”. Verhalen over een graf met meerdere skeletten erin, welke van piraten zouden kunnen zijn of van mensen die later op het eiland kwamen maar niet voor de Wittmers wilden werken en daarom vermoord zijn. Wij sliepen in een huis 100m van Dr. Ritters graf, en sommige mensen zeggen dat het er nog steeds spookt. We hoorden soms kloppen tijdens de nacht, het geluid van voetstappen in de tuin in de nacht terwijl iedereen binnen was… Een mysterie op de Galapagos eilanden welke je er niet snel mee zou associëren. Maar het geeft interessante verhalen, plekken om te bezoeken en het is een goede bron voor horrorverhalen als je daar samen een week bent!

Sea turtles Helaas kon ik niet bij Post Office Bay komen omdat het pad overgroeid was (en het officieel ook verboden was en maar 1 iemand wist dat ik dat pad wilde lopen), dus ik besloot te snorkelen, en dat was totaal de moeite waard! Twee pinguïns zwommen vrolijk langs, zeehonden lagen op het strand en zwommen af en toe nieuwsgierig langs en zeeschildpadden bijna zo groot als ik (de grootste 1.5m schat ik) zwommen rustig in het water. Wat een ervaring!

San Cristobal & Isabella

Nu ben ik weer in Santa Cruz, maar niet voor lang, volgende week vanaf woensdag ben ik alweer te vinden op San Cristobal, waar we 5 dagen gaan werken en ik 2 dagen langer blijf om nog meer te kunnen zien. Niet veel later zal ik iemand gaan helpen op Isabella, en andere mogelijkheden ben ik nu aan het uitzoeken.

Stage lopen is zo verkeerd nog niet.

P1050758 (Large).JPG


Featured Posts